RECEPT FRÅN HJ

Pizza bianca

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 stycken
0 röstande.

Du behöver

    Fyllning:

  • 1,5 deciliter crème fraîche
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • 4 stycken portabellosvampar
  • 1 styck rödlök
  • 1 styck äpple
  • 300 gram mozzarella
  • 40 gram rucola
  • 1 styck citron pressad saft2
  • 2 matskedar olivolja
  • peppar
  • 250°

Gör så här

1

Gör pizzadegen enligt separat recept. Sätt in plåtarna pizzan ska gräddas på i ugnen.

2

Ta upp degen och dela i fyra bitar. Kavla ut pizzor och lägg på bakplåtspapper. Blanda crème fraiche med pressad vitlök och bred på pizzorna. Ansa svampen och skala löken. Kärna ur äpplet.

3

Skiva svamp, mozzarella, lök och äpple tunt, gärna på mandolin. Fördela på pizzorna. Dra över bakplåtspappret med pizzan till en varm plåt och grädda i 10 minuter.

4

Blanda rucola med citronsaft, olja och peppar och fördela på pizzorna.


Recept