Du behöver
- 4 st fläskkotletter
- smör
- flingsalt
- nymald peppar
- 3 st gul lök stora
- 1 kg potatis mjölig
- 2 st morötter stora
- 3 st lagerblad
- 3 msk kalvfond
- 3 dl vatten
- 33 cl öl en flaska, mörkt
- persilja ca 1 dl hackad
Servera med:
gurka inlagd
grönsallad
gelé
Ugn: 225°
Gör så här
1
Bryn kotletterna på båda sidor i en stekpanna med smör. Salta och peppra och ställ åt sidan.
2
Skala och skiva löken och fräs i en stekpanna med smör. Skala och skiva potatis och morötter tunt.
3
Varva potatis, morötter och lök i en riktigt stor, ugnsfast form. Börja och avsluta med potatis. Salta och peppra och mellan varje lager. Stick ner kotletter och lagerblad mellan potatisskivorna.
4
Blanda fond och varmt vatten och häll i formen tillsammans med öl. Täck formen med aluminiumfolie.
5
Tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 1 timme. Känn med en provsticka. Ös gärna kotletterna någon gång under tiden. Strö över persilja. Servera med inlagd gurka, en grönsallad och en klick gelé.