Pilsnerbrässerade kotletter

Det här är en variant av sjömansbiff, fast med fläskkotletter.

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • smör
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 3 st gul lök stora
  • 1 kg potatis mjölig
  • 2 st morötter stora
  • 3 st lagerblad
  • 3 msk kalvfond
  • 3 dl vatten
  • 33 cl öl en flaska, mörkt
  • persilja ca 1 dl hackad

Servera med:

gurka inlagd
grönsallad
gelé

Ugn: 225°

Gör så här

1
Bryn kotletterna på båda sidor i en stekpanna med smör. Salta och peppra och ställ åt sidan.

2
Skala och skiva löken och fräs i en stekpanna med smör. Skala och skiva potatis och morötter tunt.

3
Varva potatis, morötter och lök i en riktigt stor, ugnsfast form. Börja och avsluta med potatis. Salta och peppra och mellan varje lager. Stick ner kotletter och lagerblad mellan potatisskivorna.

4
Blanda fond och varmt vatten och häll i formen tillsammans med öl. Täck formen med aluminiumfolie.

5
Tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 1 timme. Känn med en provsticka. Ös gärna kotletterna någon gång under tiden. Strö över persilja. Servera med inlagd gurka, en grönsallad och en klick gelé.

Scroll to Top