Pestotoppad tomatsoppa

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 st burk krossade tomater 400 g 1 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl grädde valfri fetthalt
  • salt och peppar
  • strösocker

Servera med:

bröd
pesto

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i en kastrull med olja. Tillsätt tomater, vatten och buljongtärning och koka i 10 minuter. Mixa soppan slät.

2
Koka upp med grädde och smaka av med salt, peppar och socker.

3
Servera soppan med bröd och ringlad pesto över.

Scroll to Top