RECEPT FRÅN HJ

Pestokyckling på potatisbädd

Praktisk allt-i-ett-middag som gör vardagen till en riktig fest!

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st minutfiléer utbankade kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 100 g fetaost
  • 3 msk röd pesto finns att köpa färdig på burk
  • 140 g bacon
  • 2 msk smör
  • Potatisbädd:

  • 800 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 dl riven ost
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • Garnera med:

  • persilja
  • Servera med:

  • sallad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Potatisbädd: Skala och skiva potatisen. Skala och hacka lök och vitlök. Varva potatis, lök, vitlök, salt, peppar och ost i en smord ugnsform. Blanda grädde och mjölk och häll över potatisen. Tillaga i ugnen, ca 35 minuter.

2

Lägg ut kycklingskivorna på ett bakplåtspapper och krydda dem med salt och peppar. Smula fetaosten och mosa den på filéerna. Bred på pesto. Rulla ihop filéerna och linda baconskivor runt om. Bryn kycklingrullarna runt om i en stekpanna med smör.

3

Lägg kycklingrullarna ovanpå potatisen och tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 15 minuter. Garnera med persilja och servera med sallad. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.


Recept