RECEPT FRÅN HJ

Pestokyckling på potatisbädd

Praktisk allt-i-ett-middag som gör vardagen till en riktig fest!

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 4 stycken minutfiléer utbankade kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 100 gram fetaost
  • 3 matskedar röd pesto finns att köpa färdig på burk
  • 140 gram bacon
  • 2 matskedar smör
  • Potatisbädd:

  • 800 gram potatis
  • 1 styck gul lök
  • 2 stycken vitlöksklyftor
  • 1.5 deciliter riven ost
  • 3 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter mjölk
  • Garnera med:

  • persilja
  • Servera med:

  • sallad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Potatisbädd: Skala och skiva potatisen. Skala och hacka lök och vitlök. Varva potatis, lök, vitlök, salt, peppar och ost i en smord ugnsform. Blanda grädde och mjölk och häll över potatisen. Tillaga i ugnen, ca 35 minuter.

2

Lägg ut kycklingskivorna på ett bakplåtspapper och krydda dem med salt och peppar. Smula fetaosten och mosa den på filéerna. Bred på pesto. Rulla ihop filéerna och linda baconskivor runt om. Bryn kycklingrullarna runt om i en stekpanna med smör.

3

Lägg kycklingrullarna ovanpå potatisen och tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 15 minuter. Garnera med persilja och servera med sallad. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.


Recept