Du behöver
- 1.2 kg laxfilé av mittbiten, jämntjock
- salt
- nymald peppar
Tomatpesto, ca 2 sl:
15 st soltorkade tomater i olja
0.5 st chilifrukt
1 st vitlöksklyfta
1 kruka basilika
1 dl parmesanost riven
0.75 dl olivolja
salt
nymald peppar
Getostyoghurt, 4 dl:
200 g getost
2 dl grekisk yoghurt
1 msk olivolja
1.5 tsk stött rosépeppar
0.5 st citron rivet skal
salt
nymald peppar
Ugn: 200°
Gör så här
Tomatpesto: Dela tomaterna i bitar. Kärna ur och hacka chilin. Hacka vitlök och strimla basilikan. Mixa alltihop med parmesanosten och oljan. Smaka av med salt och nymald peppar.
Lägg laxen i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och bred på tomatpeston.
Baka mitt i ugnen cirka 20 minuter. Servera med getostyoghurt.
Getostyoghurt: Mixa ost, yoghurt och olja. Blanda i rosépeppar, citronskal, salt och peppar.