Du behöver
- 6 st persikor vita
- 2.5 dl vatten
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 st vaniljstång
- 3 st kardemummakapslar finns i påsen med glöggkryddor från Santa Maria
- 1 st stjärnanis
- 2 skiva ingefära
- 0.5 krm svartpeppar nymald
Gör så här
1
Skölj och skålla persikorna i kokande vatten, ca 30 sekunder. Spola dem i kallt vatten och dra av skalet. Dela persikorna och ta bort kärnorna.
2
Koka upp vatten, socker, vaniljstång, kardemumma, stjärnanis, ingefära och svartpeppar. Lägg i persikorna och sjud under lock, ca 5 minuter, tills de börjar mjukna.
3
Lägg upp i burk med lock och låt svalna. Låt kallna i kylen.
Använd persikorna till en ”upp-och-ner kaka” eller som dessert med lättvispad grädde.