Persikopaj för många

Det här är verkligen ett smart sätt att baka fruktpaj på om man blir många till kalaset.

Du behöver

Pajdeg:

500 g smör
13 dl vetemjöl
3 dl strösocker
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver

Fyllning:

4 st persikor
2 dl strösocker
2 tsk kardemumma nystött
0.5 dl potatismjöl

Ugn: 225º

Gör så här

1
Pajdeg: Smält smöret och låt det svalna. Häll alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen, ca 1 timme.

2
Tumma ut 2/3 av degen i en långpanna, ca 30×40 cm. Pannan behöver inte smörjas.

3
Fyllning: Låt persikorna rinna av och skär dem i klyftor. Blanda persikor, socker, kardemumma och potatismjöl.

4
Fördela fyllningen över pajbottnen och smula över resten av degen. Grädda mitt i ugnen, ca 30 min.

Scroll to Top