Du behöver
- matfett
- 3 st persikor
- citronsaft
- 1.5 dl mjölk
- 2 msk margarin flytande 25 g jäst
- 0.5 msk fiberhusk
- 0.5 dl kesella
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 tsk citronskal rivet
- 5 dl glutenfri mjölmix
- 1 krm hjorthornssalt
Servera med:
3 dl gräddfil
1/2-1 tsk citronskal rivet
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Börja med att smörja en ugnssäker form med diametern 24 cm.
2
Skölj persikorna, skär dem i halvor och ta bort kärnorna. Skär fruktköttet i jämna klyftor och droppa över citronsaft.
3
Värm mjölken till fingervärme (37°) och blanda med margarinet. 4. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degspadet. Rör i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
4
Fortsätt degsättningen med Kesella, socker, citronskal samt den glutenfria mjölmixen blandad med hjorthornssalt. Arbeta degen smidig och låt den jäsa under bakduk i bunken, 50 minuter. 6. Arbeta samman degen efter jäsningen och skrapa ned den i formen. Tryck ut degen så att det bildas en fördjupning i mitten där du ska lägga persikoklyftorna. Sätt på ugnen och låt kakan jäsa medan ugnen värms, ca 15 minuter.
5
Grädda kakan på andra falsen nerifrån i 30 minuter. Blanda gräddfil med rivet citronskal och servera till den ljumma kakan. Kakan kan frysas.