Persikokaka

Servera persikokakan med gräddfil och rivet citronskal.

Du behöver

  • matfett
  • 3 st persikor
  • citronsaft
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 msk margarin flytande 25 g jäst
  • 0.5 msk fiberhusk
  • 0.5 dl kesella
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk citronskal rivet
  • 5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 krm hjorthornssalt

Servera med:

3 dl gräddfil
1/2-1 tsk citronskal rivet

Ugn: 200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Börja med att smörja en ugnssäker form med diametern 24 cm.

2
Skölj persikorna, skär dem i halvor och ta bort kärnorna. Skär fruktköttet i jämna klyftor och droppa över citronsaft.

3
Värm mjölken till fingervärme (37°) och blanda med margarinet. 4. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degspadet. Rör i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.

4
Fortsätt degsättningen med Kesella, socker, citronskal samt den glutenfria mjölmixen blandad med hjorthornssalt. Arbeta degen smidig och låt den jäsa under bakduk i bunken, 50 minuter. 6. Arbeta samman degen efter jäsningen och skrapa ned den i formen. Tryck ut degen så att det bildas en fördjupning i mitten där du ska lägga persikoklyftorna. Sätt på ugnen och låt kakan jäsa medan ugnen värms, ca 15 minuter.

5
Grädda kakan på andra falsen nerifrån i 30 minuter. Blanda gräddfil med rivet citronskal och servera till den ljumma kakan. Kakan kan frysas.

Scroll to Top