Du behöver
- 5 st persikor
- 1 st gul lök
- 0.5 st chilipeppar röd spansk
- 0.5 dl äppelcidervinäger
- 1 dl strösocker
- 1 msk ingefära hackad
- 1 msk gula senapsfrön
- 1 st citron pressad saft
- 1 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 1 dl russin
2 burkar
Gör så här
1
Skölj och skålla persikorna i kokande vatten, ca 30 sekunder. Spola i kallt vatten och ta bort skalet. Dela persikorna och ta bort kärnorna. Skär persikorna i bitar. Skala och hacka löken. Skrapa ur kärnorna och fin-hacka chilin.
2
Blanda persikor, lök, chili, vinäger, socker, ingefära, senapsfrö, citronsaft och vatten i en kastrull. Koka upp och sjud under lock, ca 20 minuter, tills persikorna är mjuka. Smaka av med salt och tillsätt russinen.
3
Ös upp i varma burkar med lock och ställ i kylen. Servera till kryddstarka grytor.