Pepparkaksdammsugare

Du behöver 1 st mjuk pepparkaka 220 g 50 g smör 50 g mandelmassa 0.5 dl florsocker 1 msk kakao 2 tsk pepparkakskrydda 300 g...

Du behöver

  • 1 st mjuk pepparkaka 220 g
  • 50 g smör
  • 50 g mandelmassa
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 300 g marsipan med chokladsmak
  • 150 g vit choklad

Gör så här

1
Smula sönder pepparkakan och blanda den med rumsvarmt smör, riven mandelmassa, florsocker, kakao och pepparkakskrydda. Låt smeten vila i kylen, 30 minuter.

2
Rulla smeten till 1 1/2 cm tjocka längder. Kavla ut marsipanen till avlånga plattor. Lägg en kakrulle på och rulla ihop marsipanen runt den. Skär i 5 cm bitar.

3
Smält chokladen över vattenbad. Rör då och då. Doppa ändarna på rullarna i choklad och låt stelna.

Scroll to Top