RECEPT FRÅN HJ

Pepparkaks- och saffranspolynéer

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
28 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 200 gram smör
  • 200 gram vetemjöl
  • 2 matskedar vispgrädde
  • 2 matskedar vatten
  • Fyllning:

  • 100 gram hasselnötskärnor
  • 3.3 deciliter florsocker
  • 1 tesked kanel
  • 0.5 teskedar kardemumma mald
  • 0.5 teskedar ingefära mald
  • 0.5 teskedar nejlika mald
  • 3 stycken äggvita
  • Saffranstryffel:

  • 1 deciliter vispgrädde
  • 2 matskedar smör
  • 0.5 gram saffran
  • 200 gram vit choklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt, 1 timme.

2

Fyllning: Mal nötterna. Blanda nötter, socker, kryddor och äggvitor. Vispa med elvisp i 5 minuter.

3

Tryck ut degen i smorda formar. Fyll dessa till 3/4 med fyllning. Grädda i ca 25 minuter. Låt vila en stund innan de stjälps upp.

4

Saffranstryffel: Koka upp grädde, smör och saffran. Ta av kastrullen. Rör i hackad choklad. Låt stelna i kylskåp, ca 3 timmar. Spritsa den på kakorna.


Recept