RECEPT FRÅN HJ

Pennegratäng med bönor och mozzarella

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 3 burk krossade tomater à 400 g
  • 1 dl vatten
  • 3 msk kapris
  • 1 burk stora vita bönor 400 g
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • 300-400 g pennepasta
  • 3 dl riven parmesanost
  • 2 st mozzarella
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. Mjukstek löken i olivolja. Tillsätt färs, vitlök och chili. Bryn tills färsen är smulig. Tillsätt tomater och vatten och sjud i ca 20 minuter. Blanda i kapris mot slutet. 

2

Skölj bönorna, låt rinna av och blanda ner. Riv ner basilikabladen och smaka av med vinäger och salt.

3

Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet. 

4

Blanda pastan med hälften av såsen och 1 dl parmesanost.

5

Lägg lite av pastan i en smord ugnsfast form. Häll på mer sås, parmesanost och skivad mozzarella. Upprepa på detta sätt tills alla ingredienser är slut.  Avsluta med ett lager parmesanost.

6

Gratinera mitt i ugnen tills gratängen har fin färg, cirka 20 minuter.


Kommentar:
Den här pastagratängen med köttfärs och mozzarella blir garanterat hela familjens ­favoriträtt.

Recept