RECEPT FRÅN HJ

Pekannötsbullar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
35 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 50 gram jäst
  • 5 deciliter mjölk
  • 125 gram smör
  • 0.5 teskedar salt
  • 1 deciliter strösocker
  • 14 deciliter vetemjöl
  • Fyllning:

  • 200 gram mandelmassa
  • 125 gram smör
  • 1 matsked vaniljsocker
  • 1.5 deciliter pekannötter
  • Toscasmet:

  • 100 gram smör
  • 1 deciliter strösocker
  • 2 matskedar vetemjöl
  • 2 matskedar mjölk
  • 100 gram mandelspån
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Klicka i rumsvarmt smör och tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

2

Fyllning: Riv mandelmassan och rör samman den med rumsvarmt smör, vaniljsocker och hackade pekannötter.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta och bred på fyllning. Rulla ihop och skär i bitar. Ställ bitarna i en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta, 30 minuter.

4

Toscasmet: Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull och värm under omrörning. Låt svalna. Klicka smeten på bullarna. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna och bryt till bullar.


Recept