Pastasås med kassler

Du behöver 2 prt pasta t ex penne Pastasås: 0.5 st purjolök 1 st morot 1 st äpple 0.25 st fänkål 1 msk matfett 1...

Du behöver

  • 2 prt pasta t ex penne

Pastasås:

0.5 st purjolök
1 st morot
1 st äpple
0.25 st fänkål
1 msk matfett
1 msk tomatpuré
0.5 g saffran
1 msk kycklingfond
2 dl crème fraîche
200 g kassler
salt och peppar

Garnera med:

timjan

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

2
Pastasås: Skiva purjolöken. Skala och tärna morot och äpple. Skär fänkålen i bitar. Fräs purjolök, morot, äpple och fänkål i en kastrull med matfett i ca 3 minuter.

3
Tillsätt tomatpuré, saffran, fond och crème fraiche, och rör om. Tärna kasslern och rör ner i såsen. Låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med timjan.

Scroll to Top