Du behöver
- 200 g pasta t ex gemelli
- 200 g kassler
- 0.5 st purjolök
- 100 g champinjoner
- 6 st marinerade soltorkade tomater
- 1 msk matfett
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 msk vetemjöl
- 250 g mangotärningar
- salt och peppar
- 1 dl ost riven lagrad
Servera med:
sallad
Ugn: 225º
Gör så här
1
Koka pastan i en gryta med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
2
Skär kasslern i tärningar, skiva purjolöken och dela champinjonerna i klyftor. Strimla tomaterna.
3
Fräs kassler, purjolök och champinjoner i en stekpanna med matfett, ca 5 minuter.
4
Tillsätt tomater och crème fraiche blandat med vetemjöl. Rör om och låt koka i 3 minuter.
5
Blanda ner mangon och pastan. Smaka av med salt och peppar.
6
Lägg över i smorda ugnssäkra formar och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen tills gratängen fått färg, ca 10 minuter.
7
Servera med sallad.