Pastagratäng med kassler

Du behöver 200 g pasta t ex gemelli 200 g kassler 0.5 st purjolök 100 g champinjoner 6 st marinerade soltorkade tomater 1 msk matfett...

Du behöver

  • 200 g pasta t ex gemelli
  • 200 g kassler
  • 0.5 st purjolök
  • 100 g champinjoner
  • 6 st marinerade soltorkade tomater
  • 1 msk matfett
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • 250 g mangotärningar
  • salt och peppar
  • 1 dl ost riven lagrad

Servera med:

sallad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Koka pastan i en gryta med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.

2
Skär kasslern i tärningar, skiva purjolöken och dela champinjonerna i klyftor. Strimla tomaterna.

3
Fräs kassler, purjolök och champinjoner i en stekpanna med matfett, ca 5 minuter.

4
Tillsätt tomater och crème fraiche blandat med vetemjöl. Rör om och låt koka i 3 minuter.

5
Blanda ner mangon och pastan. Smaka av med salt och peppar.

6
Lägg över i smorda ugnssäkra formar och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen tills gratängen fått färg, ca 10 minuter.

7
Servera med sallad.

Scroll to Top