Pastagratäng

Du behöver 300 g pasta t ex penne 400 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 st...

Du behöver

  • 300 g pasta t ex penne
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st morötter
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 dl basilikablad strimlade
  • salt och peppar
  • 2 dl mozzarellaost riven

Béchamelsås:

1.5 msk smör eller margarin
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör.

2
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna grovt. Låt lök, vitlök och morötter fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, fond, basilika, salt och peppar och koka i 15 minuter.

3
Béchamelsås: Smält smör i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Koka ett par minuter och smaka av med salt och peppar.

4
Lägg hälften av pastan i en smord ugnsfast form. Häll på hälften av köttfärssåsen och lite riven ost. Lägg på resten av pastan, köttfärssås och avsluta med béchamelsås. Strö över osten och gratinera i 20 minuter.

Scroll to Top