RECEPT FRÅN HJ

Pasta med trattkantareller och champinjoner

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 400 gram spagetti
  • 1 styck gul lök
  • 300 gram trattkantareller och champinjoner
  • 1 matsked smör
  • 140 gram tärnad bacon
  • 65 gram spenat
  • 3 stycken äggulor
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 1.5 deciliter riven parmesanost
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • parmesanost

Gör så här

1

Koka spagettin.

2

Skala och hacka löken. Ansa svampen. Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in och svampen börjar bli brynt. Ta upp svampen ur stekpannan.

3

Stek baconet nästan knaprigt i stekpannan. Blanda i spenat och svampfräs och låt spenaten mjukna.

4

Vispa samman äggulor, grädde och ost i en stor skål. Blanda i spagetti och baconfräs. Salta och peppra. Strö över riven parmesanost.


Recept