Pasta med sparris i gräddsås

Du behöver 150 g grön sparris 250 g bandpasta bred Gräddsås: 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1.5 dl grädde 1...

Du behöver

  • 150 g grön sparris
  • 250 g bandpasta bred

Gräddsås:

0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1.5 dl grädde
1 dl hönsbuljong av tärning
muskotnöt riven
salt peppar

Servera med:

20 g rucola
0.5 dl parmesanost riven

Gör så här

1
Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar och koka dem i 1/2–1 minut. Kyl dem i kallt vatten.

2
Gräddsås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs det i en gryta med olja utan att det får färg. Tillsätt grädde och låt såsen koka ihop. Tillsätt buljong. Smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar. Blanda i sparrisen och koka i 1 minut.

3
Koka pastan och låt den rinna av. Vänd ner pastan och sparrisen i gräddsåsen. Häll upp i en varm skål. Strö över rucola och riven parmesanost.

Scroll to Top