Du behöver
- 140 g pasta penne
- 300 g laxfilé
- salt och peppar
- 2 tsk matfett
Dill- och spenatsås:
200 g bladspenat
1 msk matfett
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk hackad dill
salt och peppar
rivet citronskal
Gör så här
1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
2
Skär laxen i bitar och lägg på en tallrik. Salta och peppra och låt fiskköttet ligga medan du gör såsen.
3
Fräs tinad och urkramad spenat i en kastrull med matfett. Tillsätt mjöl och späd med mjölken medan du rör om.
4
Koka upp under fortsatt omrörning och låt sedan sjuda i 3 minuter. Till-sätt dill och smaka av med salt och peppar. Rör ner pastan i såsen.
5
Torka av laxbitarna och stek dem i en stekpanna med matfett, ca 2 mi-nuter per sida. Servera till pastan och riv över citronskal.