RECEPT FRÅN HJ

Pasta med kräftsås

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 150 g pasta valfri sort
  • 100 g grön sparris
  • Kräftsås:

  • 0.5 st purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 msk hummerfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 170 g kräftstjärtar
  • 1 msk hackad dill
  • Garnera med:

  • dill

Gör så här

1

Koka pastan och låt den rinna av. Skölj sparrisen och lägg den i kokvattnet de 4 sista minuterna av pastakoket. Spola snabbt av pasta och sparris i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Skär sparrisen i bitar och blanda med pastan.

2

Kräftsås: Skölj och skiva purjolöken och fräs den någon minut i en gryta med smör. Tillsätt mjöl, fond och grädde och rör om. Låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt kräftstjärtar och dill, och låt allt bli genomvarmt. Häll såsen på pastan och garnera med dill.


Recept