Pasta med kassler- och tomatsås

Du behöver 140 g pasta t ex fusilli 200 g kassler 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 400 g krossade tomater...

Du behöver

  • 140 g pasta t ex fusilli
  • 200 g kassler
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk basilika torkad
  • salt och peppar
  • 10 st svarta oliver

Garnera med:

färsk basilika

Servera med:

parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten och låt den rinna av i ett durk-slag. Strimla kasslern. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja, tills löken är mjuk, ca 3 minuter.

2
Tillsätt tomater, basilika, kassler och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner pasta och oliver. Garnera med basilika och servera med riven parmesanost.

Scroll to Top