Passerad plommonmarmelad

Du behöver 1 kg plommon blå 3 st stjärnanis 1 dl vatten syltsocker ca 500 g per 500 g mos 2 burkar Gör så här...

Du behöver

  • 1 kg plommon blå
  • 3 st stjärnanis
  • 1 dl vatten
  • syltsocker ca 500 g per 500 g mos

2 burkar

Gör så här

1
Skölj och dela plommonen. Ta bort kärnorna. Koka plommon med stjärnanis och vatten i en gryta under lock på svag värme tills plommonen mosar sig. Rör om då och då.

2
Passera moset i en passervagga eller sil. Väg moset. Lägg tillbaka moset i grytan och tillsätt syltsockret (ca 500 g syltsocker per 500 g mos) och koka 5 minuter. Låt grytan stå vid sidan av plattan 15 minuter innan marmeladen fylls på i varma burkar. Sätt på lock. Marmeladen kan också frysas in i plastburkar.

Scroll to Top