Påskigt fin prinsesstårta

Du behöver Botten: 6 st ägg 3 dl strösocker 1.5 dl vetemjöl 1.5 dl potatismjöl 1 msk bakpulver 1 msk vaniljsocker Fyllning: 1.5 dl hallonsylt...

Du behöver

Botten:

6 st ägg
3 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl potatismjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Fyllning:

1.5 dl hallonsylt
5 dl vispgrädde
2 msk marsanpulver
2 tsk vaniljsocker

Garnera med:

5 dl vispgrädde
500 g gul marsipan
florsocker
godisägg

Ugn: 200°

Gör så här

1

Botten: Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt ihop till en smet.

2

Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills den är klar. Låt bottnen svalna.

3

Fyllning: Dela bottnen i två bitar. Bred hallonsylt på den ena. Vispa grädden tillsammans med marsanpulver och vaniljsocker och bred ovanpå sylten. Lägg på den andra bottnen.

4

Vispa resten av grädden och bred runt, och ovanpå tårtan. Kavla ut marsipanen, mjöla med lite florsocker så den inte fastnar. Lägg den över tårtan och skär bort överflödig marsipan.

5

Kavla ut det som blev över och sporra ut knappt centimeterbreda längder. Snurra dem och lägg en kant runt om tårtan och en kant uppe på tårtan. Garnera med godisägg.

Scroll to Top