Påskbakelse med persika och marängtopp

Du behöver Botten: 275 g mandelmassa 3 st äggvitor 1 dl kokosflingor 1 st lime rivet skal Topping: 1 st persikor 420 g persikolikör ev...

Du behöver

Botten:

275 g mandelmassa
3 st äggvitor
1 dl kokosflingor
1 st lime rivet skal

Topping:

1 st persikor 420 g
persikolikör ev 2 msk

Maräng:

2 st äggvitor
0.5 dl strösocker
2 msk kokosflingor

Garnera med:

0.5 st lime rivet skal
gasbrännare alt grill

Gör så här

1
Botten: Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbara kanter som är ca 23 cm och smöra formen. Riv mandelmassan. Vispa äggvitorna hårt. Blanda mandelmassa, äggvitor, kokos och limeskal för-siktigt.

2
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan kallna i formen. Ta ut rundlar som är ca 7 cm i diameter och lägg i dessertglas eller i en ugnsfasta portionsformar (om du inte har gasbrännare till färgsättningen av marängen, se punkt 4).

3
Topping: Lägg en persikohalva på kakan. Blanda 2 msk persikolag med 2 msk persikolikör och droppa över persikor och kakbotten.

4
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret under tiden. Spritsa en marängtopp på persikorna och strö över kokosflingor. Färgsätt marängen med gasbrännare. Har du ingen gasbrännare, färgsätt marängen högt upp i ugnen på grillvärme. Stäng inte ugnsluckan och passa noga. Strö över rivet limeskal.

Scroll to Top