RECEPT FRÅN HJ

Pärontarteletter

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 stycken

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl florsocker
  • 150 g smör
  • 1 st äggula
  • Fyllning:

  • 100 g mandelmassa
  • 0.75 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2.5 st päron
  • 1 st ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • Nöttopp:

  • 100 g hasselnötskärnor
  • 75 g smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 1.5 msk vetemjöl
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda samman mjöl, florsocker, smör och äggula till en deg. Tryck ut den i sex portionsformar 12 cm i diameter. Ställ formarna kallt i 30 minuter. Förgrädda i 7 minuter.

2

Fyllning: Riv mandelmassan och rör ihop den med socker, rumsvarmt smör, ägg och mjöl. Fördela fyllningen i pajformarna.

3

Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor och lägg vackert i formarna. Grädda i 10 minuter.

4

Nöttopp: Hacka nötterna grovt. Smält samman smör och socker i en kastrull. Ta den av värmen och rör i hackade nötter och mjöl. Fördela toppingen på pajerna och grädda i ca 12 minuter tills de är klara.


Recept