RECEPT FRÅN HJ

Päronmarmelad med vanilj

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
1 burk

Du behöver

  • 5 st päron saftiga
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 st vaniljstång
  • 3.5 dl syltsocker
  • 2 msk päronkonjak Xanté, går att utesluta

Gör så här

1

Skala, dela, kärna ur och skär päronen i bitar. Lägg dem i en gryta med citronsaften och koka upp under omrörning tills frukten saftar sig. Låt koka 10 minuter.

2

Tillsätt snittad vaniljstång och syltsocker. Koka kraftigt 5 minuter. Ta upp vaniljstången och grovmixa marmeladen med mixerstav. Kontrollera att marmeladen är lagom fast med marmeladprov (se ruta). Smaksätt med päronkonjak och lägg tillbaka vaniljstången. Ös upp i varm burk och låt marmeladen svalna. Servera till skorpor eller kex.


Kommentar:
Är man få i hushållet går det inte åt så mycket marmelad. Av bara fem päron kan man göra denna vackra marmelad som ger en lyxig känsla åt frukosten i några veckor. Servera med kex eller skorpor!

Recept