Du behöver
- 75 g smör
- 1 dl strösocker
- 4 st äggulor
- 0.5 dl mjölk
- 1.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
Maräng
4 st äggvitor
2 dl strösocker
Topping
3 st päron
1 tsk stött kardemumma
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggulorna. Rör i mjölken och mjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper, 20 x 30 cm.
Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Bred ut den över smeten.
Topping: Tvätta och skiva päronen riktigt tunt. Lägg dem över marängen. Strö över stött kardemumma.
Grädda i 25 minuter.
Tips! Till desserter och kakor passar mogna och söta päron bäst. För päron
i lag ska de inte vara helt mogna. Då kokar de sönder.