Päronkaka med maräng i långpanna

Lättbakat till många! Mjuk långpannekaka toppad med fluffig maräng och kardemummadoftande päron.

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 st äggulor
  • 0.5 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Maräng

4 st äggvitor
2 dl strösocker

Topping

3 st päron
1 tsk stött kardemumma

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggulorna. Rör i mjölken och mjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper, 20 x 30 cm.

2

Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Bred ut den över smeten.

3

Topping: Tvätta och skiva ­päronen riktigt tunt. Lägg dem över marängen. Strö över stött kardemumma.

4

Grädda i 25 minuter.


Kommentar:
Tips! Till desserter och kakor passar mogna och söta päron bäst. För päron
i lag ska de inte vara helt mogna. Då kokar de sönder.

Scroll to Top