Päron- och plommonkaka

Du behöver 200 g smör eller margarin 4 st ägg 4 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1.5 dl mjölk 0.5 dl vispgrädde...

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 4 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl kokosflingor
  • 2 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 2.5 st päron
  • 7 st plommon
  • 1 dl mandel grovt hackad

Servera med:

vaniljsås eller glass

Ugn: 175º

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt.

2
Blanda mjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten tillsammans med smöret, mjölk och grädde.

3
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda kokos, vaniljsocker, socker och kanel i en plastpåse.

4
Skala, kärna ur och klyfta päronen, och dela, kärna ur och klyfta plom-monen. Lägg frukten i påsen med kokos och socker, och vänd runt.

5
Lägg ut i fina rader ovanpå smeten. Strö över mandeln och grädda i 35–40 minuter. Skär kakan i rutor och servera med vaniljsås eller glass.

Scroll to Top