4 portioner
Du behöver
- 800 g potatis, jämnstor, fast
- 50 g smör
- salt
- 4 msk riven parmesanost
Rosmarinolja:
2 msk hackad färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
flingsalt
4 msk olivolja
Ugn: 200°
Gör så här
Tvätta potatisarna och torka dem torra. Lägg potatisarna på en träslev och skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisarna i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret. Pensla potatisen med drygt hälften av smöret och salta försiktigt.
Baka mitt i ugnen, ca 35 minuter. Ta ut och pensla potatisarna med resten av smöret och strö på ost. Fortsätt baka tills potatisen har fin färg, ca 10 minuter.
Rosmarinolja: Stöt rosmarin, hackad vitlök och lite salt i en mortel. Blanda i olivolja. Ringla rosmarinoljan över potatisen vid servering.