RECEPT FRÅN HJ

Parmalindad kyckling i gräddig sås

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 10 skiva parmaskinka
  • Gräddig sås:

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 msk soja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl basilikablad
  • Servera med:

  • pressad potatis
  • sallad

Gör så här

1

Dela varje kycklingfilé i tre eller fyra bitar. Salta och peppra och bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Ta upp köttet och låt det svalna lite.

2

Linda en bit parmaskinka runt om varje kycklingbit.

3

Gräddig sås: Vispa ihop grädde, vinäger, fond, soja, pressad vitlök i en panna, gärna traktörpanna, och koka upp. Lägg i kycklingen och låt småkoka i 15 minuter. Vänd på bitarna ett par gånger.

4

Strö på halverade tomater och basilikablad och servera med pressad potatis och sallad.


Recept