Paprikasås

Du behöver röda paprikor eller 200-300 g färdiggrillade i olja på burk 1 st röd chili 0.5 dl olivolja 1 st schalottenlök finhackad 1 st...

Du behöver

  • röda paprikor eller 200-300 g färdiggrillade i olja på burk
  • 1 st röd chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 st vitlök finhackad
  • 2.5 msk honung
  • salt och peppar

Till servering:

rostade mandelflarn

Gör så här

1

Sätt ugnen på högsta värme eller med grillelementet på.

2

Dela paprikorna i fjärdedelar, ta bort kärnorna. Halvera chilifrukten. Rosta dem med skalet mot grillen på lätt oljad bakplåt tills de är svarta och bubbliga. Ta ut paprikorna och lägg en fuktig kökshandduk över paprikorna. Efter ca 10 minuter går det lätt att pilla bort skalet med hjälp av en kniv.

3

Häll olivoljan i en kastrull och lägg i lök och vitlök. Fräs en kort stund på mellanstark värme. Löken får inte bli bränd för då blir såsen besk.

4

Skär ner paprikan i mindre bitar, det är inte så noga eftersom såsen ska mixas.

5

Blanda ner resten av ingredienserna och låt allt koka samman i ett par minuter. Tillsätt ett par matskedar vatten om det blir för torrt. Mixa i kastrullen med en stavmixer eller häll upp såsen i en mixer. Kör tills du fått en jämn puré. Vill du ha en lösare sås så tillsätt antingen vatten eller olivolja.

Scroll to Top