Pannkakstårta

Barnsligt gott! Variera tårtan med att varva pannkakorna med färska bär, jordgubbsglass och jordgubbssås. Chokladsås som eventuellt blir över kan förvaras i kylen några dagar.

Du behöver

Pannkakor:

2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 st ägg
2 krm salt
1 tsk strösocker
25 g smör

Chokladsås:

1 dl kakao
1 dl mörkt muscovadosocker
0.5 dl strösocker
1 dl vatten
1 krm salt
1 dl vispgrädde

Fyllning:

20 st maränger små
3 st banan
125 g hallon
125 g blåbär
4 dl vaniljglass
2 dl vispgrädde

Garnera med:

florsocker

Gör så här

1
Vispa samman kakao, socker, vatten, salt och grädde till chokladsåsen i en kastrull. Rör om medan såsen kokar upp och låt den sjuda i 3 minuter. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för att kallna.

2
Mät upp mjöl och 2 dl mjölk i en bunke. Vispa samman till en slät smet. Späd med resten av mjölken, knäck i äggen och vispa samman. Smaksätt med salt och socker. Smält smöret och rör ner i smeten.

3
Grädda tunna pannkakor i en pannkakslagg eller i en stekpanna på medelvärme. Vänd dem med en palett när smeten stelnat och grädda klart på andra sidan. Låt pannkakorna svalna på en tallrik med en remsa smörpapper emellan.

4
Varva pannkakorna på ett tårtfat med maräng, skivad banan, hallon, blåbär, glass och vispad grädde. Ringla chokladsåsen över tårtan strax före servering och sikta över florsocker. Servera genast!

Scroll to Top