Pannacotta med melon

Pannacotta är italienska och betyder kokt grädde. Det är en dessert som förekommer med varierande kalorihalt och vi har valt en gräddprodukt med 13 % fetthalt.

Du behöver

  • 4.5 dl havregrädde Oatlys iMat,13% fett
  • 4 st gelatinblad
  • 0.5 dl rörsocker strö samma produkt som tidigare hette råsocker strö
  • 0.5 dl citronmeliss
  • 0.5 tsk rivet citronskal

Garnering:

vattenmelon kulor av
citronmeliss

Det här behövs 4 port:

Gör så här

1
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp havregrädden med socker och rivet citronskal.

2
Smält de avrunna och urkramade gelatinbladen på svag värme. Rör ned gelatinet i havregrädden och tillsätt finklippt citronmeliss.

3
Fördela pannacottan i fyra portionsglas och låt svalna av innan du ställer in dem i kylen för att stelna. Garnera före serveringen med melon och citronmeliss.

Scroll to Top