RECEPT FRÅN HJ

Panerade fiskbitar med klyftpotatis

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 600 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • Gurksås:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk gurkmix t.ex. Bostongurka
  • 1 msk hackad dill
  • Servera med:

  • gröna ärter
  • citron
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och klyfta potatisen, och blanda klyftorna med olja, salt och peppar. Bred ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills potatisen fått fin färg och är klar, ca 30 minuter.

2

Skär fisken i mindre bitar. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik och lägg ströbröd på en tallrik. Vänd fiskbitarna först i mjölblandningen, sedan i de uppvispade äggen och sist i ströbrödet. Stek fiskbitarna i omgångar i en stekpanna med smör tills de fått fin färg och är genomstekta.

3

Gurksås: Rör ihop yoghurt, majonnäs, gurkmix och dill, och smaka av med salt och peppar. 


Recept