Paj med kassler

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk vatten Fyllning: 1 st rödlök 1 msk smör eller margarin 200 g...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:

1 st rödlök
1 msk smör eller margarin
200 g kassler
1 st tomat
1 dl gröna oliver urkärnade
3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost
peppar
0.5 dl solrosfrön

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter, och ställ kallt i 30 minuter.

2
Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Lägg den i pajskalet.

3
Strimla kasslern och lägg ovanpå. Dela tomaten och skär bort kärnhuset. Tärna tomatköttet och lägg i pajformen.

4
Strö på delade oliver. Vispa samman ägg, mjölk, ost och peppar och häll i formen. Strö över solroskärnor och grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med sallad.

Scroll to Top