Oxfilé med potatiskaka

Du behöver 600 g oxfilé salt och peppar 2 msk smör Örtsmör: 150 g smör 1 st vitlöksklyfta 1 dl hackad persilja 2 msk hackad...

Du behöver

  • 600 g oxfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör

Örtsmör:

150 g smör
1 st vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja
2 msk hackad timjan
0.5 st citron rivet skal

Potatiskaka:

700 g potatis
2 msk vetemjöl
2 st ägg
salt och peppar
2 msk smör

Tomatsallad:

300 g tomater gärna olika färger
2 st avokador
1 st rödlök
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
salt och peppar

Gör så här

1

Örtsmör: Mixa rumsvarmt smör, riven vitlök, örter och citronskal. Linda in smöret i plastfolie och lägg i frysen.

2

Potatiskaka: Skala och riv potatisen grovt. Pressa ut vätskan. Blanda potatis, mjöl, ägg, salt och peppar. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek potatisen till en kaka på medelvärme, ca 10 minuter. Vänd och stek andra sidan tills potatisen är mjuk, ca 10 minuter.

3

Skär köttet i fyra bitar. Salta och peppra. Stek köttet i en stekpanna med smör ett par minuter per sida. Använd gärna en köttermometer och vid 58° är köttet rosa.

4

Tomatsallad: Skär tomater och avokado i bitar. Skala och skiva löken. Blanda tomater, avokado och lök. Vispa ihop vinäger, olja, senap, honung, salt och peppar och blanda med salladen. Vid servering: Riv smöret över köttet.

Scroll to Top