Du behöver
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
75 g smör
1.5 dl mjölk
Fyllning:
250 g grön sparris
100 g sockerärter
75 g salami
0.5 dl hackad gräslök
2 dl riven smakrik ost
3 st ägg
2 dl vispgrädde
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda allt vetemjöl, grahamsmjöl och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i blandningen och tillsätt mjölken. Arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
Nagga degen och förgrädda pajskalet i 7 minuter.
Fyllning: Bryt av nedersta biten på sparrisen och släng. Dela sparrisen i bitar och förväll i kokande vatten i 2 minuter. Låt den rinna av. Lägg sparrisen i pajskalet.
Ansa sockerärterna och strimla dem. Strimla salamin. Lägg sockerärter och salami i pajskalet. Strö över gräslök och ost.
Vispa samman ägg, grädde, pressad vitlök, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.