Ostpaj med sparris

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl 2 tsk bakpulver 75 g smör 1.5 dl mjölk Fyllning: 250 g grön sparris 100 g...

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
75 g smör
1.5 dl mjölk

Fyllning:

250 g grön sparris
100 g sockerärter
75 g salami
0.5 dl hackad gräslök
2 dl riven smakrik ost
3 st ägg
2 dl vispgrädde
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda allt vetemjöl, grahamsmjöl och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i blandningen och tillsätt mjölken. Arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Nagga degen och förgrädda pajskalet i 7 minuter.

3

Fyllning: Bryt av nedersta biten på sparrisen och släng. Dela sparrisen i bitar och förväll i kokande vatten i 2 minuter. Låt den rinna av. Lägg sparrisen i pajskalet.

4

Ansa sockerärterna och strimla dem. Strimla salamin. Lägg sockerärter och salami i pajskalet. Strö över gräslök och ost.

5

Vispa samman ägg, grädde, pressad vitlök, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.

Scroll to Top