Du behöver
Fyllning:
3.5 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
250 g ricotta
Pajdeg:
4 st ägg
1.5 dl vispgrädde
2 dl riven smakrik ost
salt och peppar
Garnera med:
2 dl crème fraîche
färskrökt lax
dill
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ bottnen i kyl i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.
Vispa ihop ricotta och ägg till en slät smet. Rör i grädde och ost och krydda med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 30 minuter. Låt pajen svalna lite.
Vispa crème fraiche tills den är fast med elvisp. Garnera med lax, crème fraiche och dill.