RECEPT FRÅN HJ

Ostpaj med lax

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

    Fyllning:

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 250 g ricotta
  • Pajdeg:

  • 4 st ägg
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 dl riven smakrik ost
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • 2 dl crème fraîche
  • färskrökt lax
  • dill
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ bottnen i kyl i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

2

Vispa ihop ricotta och ägg till en slät smet. Rör i grädde och ost och krydda med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 30 minuter. Låt pajen svalna lite.

3

Vispa crème fraiche tills den är fast med elvisp. Garnera med lax, crème fraiche och dill.


Recept