RECEPT FRÅN HJ

Ostmackor med päronkompott

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 stycken
1 röstande.

Du behöver

  • 2 skivor kavring
  • 150 gram kittost
  • Päronkompott:

  • 2 stycken päron
  • 0.75 deciliter strösocker
  • 1 tesked riven färsk ingefära
  • 1 matsked pressad citronsaft
  • 2 matskedar valnötter
  • Garnera med:

  • färska fikon
  • granatäppelkärnor

Gör så här

1

Päronkompott: Skala, kärna ur och skär päronen i 1/2 cm stora tärningar. Koka päron, socker, ingefära och citronsaft tills päronen är mjuka och såsen har tjocknat, ca 10 minuter Hacka valnötterna grovt och rör ner i kompotten. Koka upp och låt svalna.

2

Dela brödskivorna i halvor. Skär osten i bitar och lägg på brödskivorna. Toppa med kompott, skivat fikon och granatäppelkärnor.


Recept