Ostmackor med päronkompott

Du behöver 2 skiva kavring 150 g kittost Päronkompott: 2 st päron 0.75 dl strösocker 1 tsk riven färsk ingefära 1 msk pressad citronsaft 2...

Du behöver

  • 2 skiva kavring
  • 150 g kittost

Päronkompott:

2 st päron
0.75 dl strösocker
1 tsk riven färsk ingefära
1 msk pressad citronsaft
2 msk valnötter

Garnera med:

färska fikon
granatäppelkärnor

Gör så här

1

Päronkompott: Skala, kärna ur och skär päronen i 1/2 cm stora tärningar. Koka päron, socker, ingefära och citronsaft tills päronen är mjuka och såsen har tjocknat, ca 10 minuter Hacka valnötterna grovt och rör ner i kompotten. Koka upp och låt svalna.

2

Dela brödskivorna i halvor. Skär osten i bitar och lägg på brödskivorna. Toppa med kompott, skivat fikon och granatäppelkärnor.

Scroll to Top