RECEPT FRÅN HJ

Ostcocotter med gubbröra

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
8 stycken

Du behöver

  • 300 g färskpotatisar
  • 200 g lagrad prästost
  • gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 5 st ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl standardmjölk
  • Gubbröra

  • 3 st hårdkokta ägg
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st liten burk ansjovis
  • 1 st rå äggula
  • 0.5 dl hackad dill
  • 100 g forellrom eller laxrom
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och skär i små tärningar. Koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, cirka 5 minuter. Häll av kokvattnet, gärna genom en sil och låt ånga av.

2

Skär osten i små -tärningar, samma storlek som potatisen. Skala och hacka löken. Blanda potatis, ost, lök, salt och peppar. Fördela i smorda portionsformar.

3

Vispa ihop ägg, crème fraiche och mjölk. Häll äggstanningen i formarna.

4

Ställ formarna på en plåt. Grädda mitt i ugnen tills cocotterna har ”stannat”, 25–30 minuter. Låt svalna. 

5

Gubbröran: Hacka ägg, lök och ansjovis. Blanda hacket med äggulan och dillen. 

6

Vid servering: Lägg en klick gubbröra på cocotterna. Toppa med rom och en dillkvist.


Kommentar:
Fina små cocotter med färskpotatis och prästost som kan göras i god tid och serveras kalla. En salt och god gubbröra, och forellrom blir en smakrik och lyxig topping.

Recept