RECEPT FRÅN HJ

Osso buco på grytbitar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 1 kg grytbitar av kalv
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 burk burk hela tomater à 400 g
  • 2 dl vitt vin
  • 3 msk kalvfond
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • 2 st kvistar rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 10 st steklök
  • 3 st morötter
  • 100 g rotselleri
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Gremolata:

  • 1 dl bladpersilja hackad
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Servera med:

  • risotto risotto Milanese, se recept

Gör så här

1

Vänd grytbitarna i mjöl och bryn dem i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Späd med tomater med spad, vin och fond. Lägg i basilika, timjan, lagerblad, rosmarin och tomatpuré och låt småkoka under lock, 1 timme.

2

Skala löken och bryn den i en stekpanna med smör. Skala och tärna morötter och selleri. Skala och hacka vitlöken. Lägg ner lök, morötter, selleri och vitlök i grytan och koka utan lock i 20 minuter. Rör i persilja och smaka av med salt och peppar.

3

Gremolata: Blanda persilja, citronskal och hackad vitlök, och strö över grytan vid servering.


Passar till:

Recept