Örtmarinerad fläskfilé med rödbetsgratäng

Du behöver 600 g fläskfilé 1 msk färsk oregano 1 msk färsk basilika 1 msk sirap 1 tsk salt 2 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk färsk oregano
  • 1 msk färsk basilika
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta

Gratäng:

600 g rödbetor gärna olika sorter
2 msk färsk oregano
1 msk honung
salt peppar
140 g ädelost
0.5 dl valnötter

Ugn: 150°/225°

Gör så här

1
Putsa köttet och lägg det i en plastpåse tillsammans med oregano, basilika, sirap, salt, olja och pressad vitlök och låt marinera i kylen ett par timmar.

2
Ta upp köttet och torka av det. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Lägg köttet i en ugnsfast form och ringla marinaden över köttet. Tillaga klart i ugnen på 150°, tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila inlindat i bakplåtspapper, 10 minuter.

3
Gratäng: Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka, ca 30 minuter. Skala dem under rinnande vatten. Klyfta rödbetorna och lägg i en smord ugnsfast form. Strö över oregano, honung, salt och peppar. Smula över osten och strö på valnötter. Gratinera på 225° tills osten fått fin färg, ca 10 minuter. Skiva köttet och häll skyn som bildats i pappret över köttet.

Scroll to Top