Örtkotlett med couscoussallad

Kotletterna blir jättegoda i smaken av rosmarin.

Du behöver

  • 2 st fläskkotletter gärna kronkotletter, ca 1 1
  • 2 tsk matfett
  • salt svartpeppar
  • 1 tsk färsk rosmarin hackad

Sallad:

1 dl couscous
1 st squash urkärnad, tärnad och förvälld
0.25 st röd paprika tärnad
1 st purjolök hackad
2 msk bladpersilja hackad
2 tsk vit balsamvinäger
salt svartpeppar
10 st cocktailtomater delade

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Ta fram köttet från kylen, så att det hinner bli rumstempererat. Gör salladen under tiden.

2
Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt squash, paprika, purjolök, persilja, vit balsamvinäger, salt och svartpeppar. Rör om med en gaffel så att salladen blir fluffig. Rör försiktigt ner tomaterna.

3
Stek kotletterna, ca 3 minuter per sida. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Servera med salladen.

Scroll to Top