Örtfylld kyckling med gräddsås

Du behöver 1 st kyckling hel, ca 1,2 kg salt svartpeppar 1 msk smör 1 tsk soja Fyllning: 0.5 st citron rivet skal 0.75 dl...

Du behöver

  • 1 st kyckling hel, ca 1,2 kg
  • salt svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk soja

Fyllning:

0.5 st citron rivet skal
0.75 dl bladpersilja rosmarin och salvia, hackat

Sås:

2 dl sky + kycklingbuljong av fond
2.5 msk vetemjöl
2.5 dl matlagningsgrädde
1 tsk soja
salt och peppar

Ugn: 175°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skölj och torka av kyckling med hushållspapper. Salta och peppra utanpå och inuti kycklingen.

2
Blanda citronskal och örter och lägg 3/4 av blandningen i kycklingen. Gnid resten runt om kycklingen. Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form. Pensla med smör & rapsolja blandat med soja.

3
Stek kycklingen i nedre delen i ugnen, ca 1 timme. Kontrollera att köttsaften är klar utan röda inslag.

4
Sila skyn i en kastrull och tillsätt kycklingbuljong så att det blir ca 2 dl. Vispa samman vetemjöl och matlagningsgrädde till en redning, rör ned i skyn. Koka upp och sjud såsen 3 minuter under omrörning. Smaka av med soja, salt och peppar.

5
Servera kycklingen med sås, potatis och någon kokt grönsak. Inlagd gurka och gelé är gott till.

Scroll to Top