RECEPT FRÅN HJ

Öppen lasagne med grillade grönsaker

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 8 st färska lasagneplattor
  • Fyllning:

  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 200 g cocktailtomater på kvist
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 st zucchini
  • 250 g broccoli
  • 12 st champinjoner
  • flingsalt
  • Servera med:

  • 150 g smör
  • 1 dl pinjekärnor
  • parmesanost flagad
  • Garnera med:

  • svartpeppar
  • basilika
  • Ugn
  • Ugn: grill 250°

Gör så här

1

Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med kupiga sidan uppåt på plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olivolja. Grilla dem i mitten på ugnen, ca 10 minuter, tills skalet får brunsvarta fläckar. Lägg även oljepenslade tomter, vid sidan om efter 5 minuter. Låt paprikorna svalna och dra bort skalet. Skär dem i breda strimlor. Låt tomaterna svalna.

2

Skär zucchinin i 7 mm tjocka skivor. Skär broccolibuketterna och champinjonerna i ½ cm tjocka skivor på längden. Pensla grönsakerna med olja och grilla i het grillpanna, 1–2 minuter per sida. Salta och peppra.

3

Bryn smöret i en kastrull tills det får en nötaktig doft. Skumma och häll upp i en såssnipa. Rosta pinjekärnorna i mitten av ugnen, ca 5 minuter. Rör om efter halva tiden och passa noga så de inte bränns!

4

Koka lasagneplattorna i en gryta med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Ta upp dem med hålslev och låt de rinna av. Lägg en platta på varje tallrik och fördela grönsakerna ovanpå. Täck med en ny lasagneplatta. Vik upp ena kanten så att fyllningen blir synlig. Ringla över lite brynt smör, pinjekärnor och flagad parmesanost. Garnera med nymald svartpeppar och basilika.


Recept