Du behöver
- 500 g kalvkött eller griskött av bog
- 1 st gul lök i smala klyftor
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 1 tsk timjan
- 2 dl öl mörkt
- 0.5 dl svartvinbärsgelé
- 1 dl mellangrädde
- 1 msk kalvfond konc
- 1 msk soja
- 1 msk majsstärkelse
- 100 g kantareller delade
- 5 st salladslökar grovt skurna
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar, 3×3 cm stora.
2
Bryn köttärningarna och löken i smör i en stekpanna. Lägg över det i en gryta.
3
Smaksätt med salt, peppar och timjan. Späd med mörkt öl. Låt grytan sjuda, ca 30 minuter.
4
Tillsätt svartvinbärsgelé, grädde, kalvfond och soja. Red av grytan med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten. Låt grytan koka upp.
5
Fräs svamp och salladslök i lite smör och tillsätt det till grytan. Servera med kokt potatis och broccoli.