Du behöver
- 4 st ägg
- 3.33 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 200 g smör
- 4 st bittermandelolja droppar
- 400 g grön marsipan
- 250 g nougat
- 25 st hasselnötter
Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker i 10 minuter med elvisp. Sikta ner mjölet växelvis med smält smör. Droppa i bittermandelolja.
2
Häll upp smeten i en form, som är 35×25 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda i 20 minuter. Låt kakan vila i 15 minuter innan den stjälps upp. Låt svalna. Ta ut rundlar 4 cm i diameter.
3
Kavla ut marsipanen och skär ut remsor som är ca 4 mm bredare än kakan är hög. Linda marsipanremsorna runt kakorna och kläm till skarvarna.
4
Smält nougaten och häll på kakan så det blir fullt ända upp jäms med marsipankanten. Garnera med en hasselnöt.