RECEPT FRÅN HJ

Nougat med granola

Okänd
30 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 3 matskedar honung
  • 1 matsked smör eller rapsolja
  • 75 gram blandat rågkross sesamfrön, solrosfrön, linfrön
  • 25 gram solrosfrön
  • 25 gram pumpakärnor
  • 200 gram mjuk nougat
  • 75 gram mörk choklad
  • 30 stycken små formar
  • Garnera med:

  • pistaschkärnor
  • Ugn: 150º

Gör så här

1

Smält samman honung och smör i en kastrull.

2

Ta grytan av värmen och rör i blandade frön, solrosfrön och pumpakärnor. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ca 20 minuter. Låt svalna.

3

Smält nougat och choklad i en skål över vattenbad.

4

Bryt granolan i bitar eller hacka den och blanda med chokladen.

5

Klicka smeten i små formar och garnera med hackade pistaschkärnor. Låt stelna i kyl och förvara i en burk med lock i kyl.


Recept