RECEPT FRÅN HJ

Nötspandauer

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
40 stycken

Du behöver

    Samma deg som till sockerbullar, se relaterat recept nedan

    Fyllning:

  • 100 g hasselnötter
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 0.5 dl rörsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Pensling:

  • ägg
  • Garnering:

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Följ anvisningen till sockerbullar. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Gnugga av skalet i en ren handduk. Mal nötterna och blanda med smör, rörsocker och vaniljsocker.

2

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje till en platta 32x40 cm och skär i rutor 8x8 cm. Lägg en klick fyllning på varje och vik in hörnen mot mitten och tryck till.

3

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 10 minuter. Rör ihop florsocker och vatten och glasera bullarna när de svalnat.


Kommentar:
Fyllningen får extra mycket smak av de rostade nötterna. Väl värt besväret.


Recept