Du behöver
- 200 g trattkantareller och/eller champinjoner
- 2 st palsternackor
- 1 st morot
- 1 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 msk smör
- 0.5 dl kycklingfond konc
- 2 msk tomatpuré
- 7 dl vatten
- 2 dl grädde
- 0.5 dl sherry torr
- salt svartpeppar
Servera med:
hackad persilja
bröd nybakat
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs trattkantareller (använder du champinjoner, skiva dem), tärnad palsternacka och morot, hackad lök och vitlök i en gryta med smör.
2
Tillsätt kycklingfond, tomatpuré, vatten, grädde och sherry. Låt soppan koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja vid servering. Servera med nybakat bröd.