Mustig svampsoppa

Du behöver 200 g trattkantareller och/eller champinjoner 2 st palsternackor 1 st morot 1 st schalottenlök 1 st vitlöksklyfta 3 msk smör 0.5 dl kycklingfond...

Du behöver

  • 200 g trattkantareller och/eller champinjoner
  • 2 st palsternackor
  • 1 st morot
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • 0.5 dl kycklingfond konc
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl sherry torr
  • salt svartpeppar

Servera med:

hackad persilja
bröd nybakat

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs trattkantareller (använder du champinjoner, skiva dem), tärnad palsternacka och morot, hackad lök och vitlök i en gryta med smör.

2
Tillsätt kycklingfond, tomatpuré, vatten, grädde och sherry. Låt soppan koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja vid servering. Servera med nybakat bröd.

Scroll to Top